В Україні створили диспетчерський центр для управління «зеленими» станціями потужністю 1,5 ГВт

В Україні створили диспетчерський центр для управління «зеленими» станціями потужністю 1,5 ГВт

В Україні створили диспетчерський центр для управління роботою електростанцій на поновлюваних джерелах потужністю 1,5 ГВт.

Проект реалізувала приватна компанія KNESS.
Диспетчерський центр охоплює 95 СЕС загальною потужністю 1,2 ГВт і в більшості випадків взаємодіє з диспетчерами операторів систем розподілу.

«У нас є багато клієнтів, з якими укладені договори на оперативно-диспетчерське обслуговування та управління, відповідно, ми для цього створили власний диспетчерський центр, в якому збираються всі телекомунікаційні дані станцій, — сказав директор з розвитку бізнесу KNESS Євген Дідіченко. — У нас є власна SCADA-система, яка дозволяє і бачити інформацію станції, і управляти її параметрами ».

За його словами, перевагою роботи такого центру є операційна та оперативна ефективність управління станціями. Компанія KNESS також надає послугу по прогнозуванню генерації з досить високою точністю на наступну добу.
«KNESS створив один з великих диспетчерських центрів, який має в управлінні 1,5 ГВт ВДЕ, — повідомив 18 червня директор з управління ОЕС України, головний диспетчер НЕК« Укренерго »Віталій Зайченко. — Залишилося тільки налагодити роботу нашого диспетчерського центру «Укренерго» з ними ».

За його словами, в Європі є багато незалежних диспетчерських центрів, що регулюють роботу електростанцій, що використовують ВДЕ.

Обсуждение закрыто.